הבריאות מתחילה מהפה

,

היום זאת כבר עובדה מדעית שתזונה נכונה ולעיסה איטית ויסודית של האוכל משפיעים על השובע, איכות החיים ועל העיכול שלנו, אשר משליכים כמו במעגל קסמים על מחלות רבות

כאשר אתם מתיישבים לאכול, התרכזו באכילה עצמה מתוך הקשבה ומודעות מלאה, בלי ספר, עיתון, רדיו או טלוויזיה. מומלץ לאכול בישיבה ולא בעמידה. אל תלעסו מהר, אל תבלעו מהר, ותראו איך פתאום הכול מסתדר. בנוסף, לא מומלץ לשתות בזמן האכילה (אלא אם כן אתם ממש צמאים) ובטח שלא שתייה קרה, אלא בטמפרטורת החדר. השתייה מקררת את הגוף ולכן הוא עובד קשה יותר כדי לשמור על הטמפרטורה שלו. בנוסף המים מפריעים לעיכול ומדללים את המרכיבים החיוניים שבמזון.

כל הבריאות מתחילה מהפה, וכאשר לועסים טוב, מעכלים טוב יותר את המזון וכך האוכל נשלח מוכן לקיבה, ומקל על פעילות מערכת העיכול.

אז איך זה עובד? שרשראות החלבון (פוליפפטידים) הן מולקולות של חלבון האחראיות על בניית הגוף (אנזימים, שרירים, עורקים, שיניים, עצמות ומערכת העצבים). שרשראות אלה מתחברות ומצטלבות ביניהן ליצירת מבנים מורכבים ביותר המשפיעים על כל מערכות הגוף. החלבון מורכב מאינספור תרכובות של חומצות אמינו החיוניות לתפקוד החיים. למעשה, כל תא מייצר מיליונים של חלבונים חדשים בלי הגבלה, כאשר רוב המחלות (הוויראליות והבקטריאליות) נובעות ממחסור תזונתי בוויטמינים ובאלמנטים חיוניים, שהחשובים ביותר הם החלבונים וחומצות אמינו.

כאשר אנו לועסים לאט, אותם אלמנטים חיוניים נספגים ומסונתזים על ידי הגוף בעוד שלעיסה מהירה מונעת מגופנו לעכל את חומצות האמינו המצויות במזון וכתוצאה מכך פחות חומצות אמינו וחלבונים נספגים בגוף, ונוצר מעגל קסמים שלילי המשבש את כל מערכות הגוף:

האטה של ייצור ההורמונים

האטה של הפרשת האינסולין ופגיעה באיזון רמות הסוכר

ירידה בהפרשת האדרנלין המובילה למצבי סטרס

הפחתה בכמות חומצת האמינו טירוזין הפוגעת במטבוליזים (חילוף החומרים) וההורמון טימוסין האחראי למערכת החיסון

כך עשויה להיווצר שרשרת של תגובות שליליות כגון: התרככות הציפורניים, אובדן גמישות העור, היחלשות טונוס השרירים, עומס שומנים בעורקים הגורם ללחץ דם, עייפות, לחץ ועצבנות, מחלות, הזדקנות מוקדמת ועוד.

אז בפעם הבאה שאתם מתיישבים לאכול, קחו את הזמן ואל תמהרו לשום מקום. העולם יחכה, הבריאות שלכם לא…

מעוניינים להכיר מקרוב את גישת ג’רנטיק לבריאות העור? הקליקו כאן >>

0 תגובות

השאירו תגובה

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *